Taylor: Postkodlotteriet kan dra åt helvete

Då jag sitter hemma i godan ro och dricker morgonens första kopp kaffe hörs en rejäl duns i hallen. Det är brevbäraren som varit här med dagens skörd av post. Då vi undanbett oss reklam brukar det allt som oftast vara räkningar som kommer. Räkningar eller reklam från postkodlotteriet. Idag är inget undantag då samtliga tre(!) brev kommer från detta idiotiska lotteri. Nu börjar jag tröttna rejält på denna förföljelse á la Tyskland på mitten av 1900-talet som de sysslar med, och startar härmed ett upprop för att Postkodlotteriet kan dra åt helvete (ursäkta språket). Här är några punkter om varför:


  • Lotteriet utger sig för att stödja hjälporganisationer som tex Greenspeace, Naturskyddsföreningen, Nordens Ark, Peace parks foundation, Scouterna och WWF. Trots detta måste de ha skövlat minst 45 hektar regnskog för att göra sina dagliga reklamutskick enbart till mig.

  • Man har förstört ett trevligt program som ”Vem vill bli miljonär”. Numer hinner de med ungefär tre frågor. Övrig tid spenderas med att före detta C-kändisar, som desperat försöker få synas i tv, springer runt och dela ut vinster till pensionärer. Helst så utdraget som möjligt för att slippa betala ut vinster i frågetävlingen. Dessutom upprepas tittarfrågan, om vilken bokstav som kommer först i alfabetet, ungefär 40 gånger. Ring in nu! Vi vill tjäna mer pengar.

·

  • Hela lotteriet är uppbyggt på ett system av utpressning som borde vara förbjudet. ”Tänk om din granne vinner och du inte har någon lott”. Tanken är att man inte ska våga låta bli att vara med. Tänk om! Det är ungefär som Svenska spel skulle gå ut och säga att alla hade en lottorad inför jackpott-omgången färdig. Men enbart de som betalar är med i dragningen. Blir det en rad som ej har betalts får vederbörande veta att han skulle ha vunnit 50 miljoner om han betalt de där 36kr som det skulle ha kostat.

·

  • Den sista punkten är ganska enkel. Det är den äcklige, självgode, frireligiöse programledaren Rickard Sjöberg. Jag tål inte se den vidriga människan.

Så bara så att du vet Rickard. Kommer det ett brev till undertecknat av dig i brevlådan då håller jag dig som personligt ansvarig och du får stå ditt kast.



............

1 kommentar:

  1. JA!!!
    Äntligen någon som tycker som jag! Fan vilken befrielse!

    SvaraRadera

 
Bloggtoppen.se